konfiguracija mreže:
WWW: -
FTP: - 10.111.0.2
DC++ hub: - 10.111.0.2


programi:


wifi mreže:
www.znet
10.168.4.2
start.wifihr
10.14.21.11
24.11.2009. - Utorak - Server upgrade
Ovaj mjesec će se napraviti nadogradnja postojećeg servera i pristupne točke POJWIR1. Nadogradnja se radi kako bi bila što manja potrošnja struje te će server i točka biti pogonjeni Linux-om (Debian 5.0.3). Točno vrijeme nadogradnje i vrijeme potrebno za nadogradnju je nemoguće odrediti stoga molimo sve članove za strpljenje dok se svi servisi ne vrate u normalnu funkciju (ftp, dc++, irc, jabber, http,...). Početak i tijek nadogradnje moći će se pratiti na forumu Pojatno stranica na Internetu sve dok se ne postavi i podesi web servis na serveru.04.08.2009. - Utorak - Račun udruge, udruga
Molimo sve članove da više ne koriste i ne uplaćuju članarinu na račun udruge Pojatno wireless, članarine će se od sada skupljati isključivo na sastancima iz razloga što uplatama na račun gubimo i do 300kn godišnje za vođenje računa.28.06.2009. - Nedjelja - server
Zbog oluje privremeno nije radila mreža prošlih par dana, a danas je grom unesrećio server i pregorila je mrežna kartica koja je zamijenjena drugom i sada sve radi kao i prije.
Od novih programa, izašla su nove verzije: Miranda 0.8.1, Total Commander 7.50b6, Media player classic, Strong DC++ (dodatni hubovi), WoW je nadograđen na v3.1.3 WOTLK i slično. Sve potražite ili preko FTP-a ( ftp://10.111.0.2/ ) ili preko Strong DC-a na POJWIR korisniku.05.04.2009. - Nedjelja - pojatnowireless.hr online
Stranice http://www.pojatnowireless.hr su ponovno u funkciji, te od danas svi članovi mogu pristupiti navedenoj stranici i preko wireless mreže bez obzira na internet!01.04.2009. - Srijeda - pojatnowireless.hr / razno
Na dobrom smo putu da nam g. Slatković Krešo donira novčana sredstva za profesionalni hosting pojatnowireless.hr stranice. Ovim putem zahvaljujemo g. Slatkoviću na iskazanom povjerenju!
Očekujte kroz par dana vraćanje stranica u potpunu funkciju (forum, shoutbox, anketa,...)

POJWRI2 točka je nedavno potpuno ugašena i svi aktivni članovi će biti prebačeni na POJWIR4 točku.
Obzirom da su nam otkazala dva napajanja, kupljeno je jedno novo napajanje i dvije mrežne kartice (jedna za server jedna za POJWIR1 router).
Oprema sa točke će biti raspodijeljena po ostalim točkama po potrebi, a viškovi će služiti za eventulane "servise".
Kartice su bile potrebne obzirom da kroz stare kartice može proći samo 10MB/s, a POJWIR1 točka je ponekada bila maksimalno opterećena.

Tokom sutrašnjeg dana će na točci POJWIR1 biti promijenjena omni antena, promjena će trajati cca 15 minuta u 18:00h, naravno ukoliko bude lijepo vrijeme.

17.03.2009. - Utorak - Stranice i forum
Stranice udruge Pojatno wireless su ponovo u funkciji! :) A i forum je tu, no zasada će mu biti moguće pristupiti samo lokalno (putem mreže).

15.03.2009. - Nedjelja - Izvanredna sjednica udruge
Za člana upravnog odbora izabran je Mario Capek, te je raspravljano o POJWIR2 točci. Obzirom na sve okolnosti i prisvajanje opreme, jednoglasno je odlučeno da se daje rok do kraja mjeseca da se uplate članarine i omogući pristup ili će se zatražiti skidanje opreme i vraćanje opreme udruzi.

12.03.2009. - Četvrtak - pojwir3, email, ftp, jabber
Pojwir 3 točka je ponovno u funkciji, manji problem je bio u neizoliranom konektoru, a veći u krivo podešenom IDE konektoru na disku pa se računalo nije htjelo bootati. Uživajte u trošenju wireless-a!
E-MAIL Svaki član će dobiti email adresu koja će glasiti: ime.prezime@pojatnowireless.hr. Administracija mailova i čitanje se obavlja preko adrese: http://webmail.pojatnowireless.hr Pristupni podaci poslani su svima preko Jabber-a. Link za webmail je kreiran i na meni-u.
Sve obavjesti koje se tiču udruge će biti slane na vašu adresu.
FTP i JABBER Dana 22.03.2009. FTP računi imati će identični password kao i E-mail račun, tj. imati ćete isti username i šifru. Jabber-u će se samo mijenjati šifra, username će ostati isti kao i do sada.
Razlog promjenama je lakša administracija i ukoliko netko izgubi šifru ili zaboravi, znat će se koja je i biti će lakše održavati taj dio sustava.

07.03.2009. - Nedjelja - Izvanredna sjednica
Obzirom na stanje sa točkom POJWIR2 (nemogućnost administratorskog pristupa točci), te nejavljanje Zdenka na moje pozive da se isto omogući, a bilo je dogovoreno na sjednici i na sastanku odbora udruge, u Nedjelju u 20:00 sati će se održati izvanredna sjednica na kojoj će se raspravljati o uklanjanju POJWIR2 točke obzirom da je 99% opreme u vlasništvu udruge Pojatno wireless, a 99% korisnika udruge ne plaća članarinu stoga nema razloga da oprema dalje bude aktivna.
Sjednica će se održati u prostorijama mjesne zajednice i Pojatnom, 15.03.2009, 20:00h.

15.02.2009. - Nedjelja - Server
Molimo sve članove da jave do kraja trećeg mjeseca da li se može njihov folder na serveru počistiti, ukoliko imate podatke unutar njega, javite kako ih ne bismo brisali!

15.02.2009. - Nedjelja - Godišnja sjednica
Na sjednici su donešene slijedeće odluke:
- pristup mreži više neće biti besplatan
- članarina i dalje ostaje 200kn / godišnje
- udruga više neće plaćati hosting pojatnowireless.hr web stranica
- obzirom na smanjenje broja članova neće biti nikakvih ulaganja u infrastrukturu do daljnjeg
- potrošnja električne energije po pristupnoj točki će biti plaćena 250kn / godišnje i isplata će ovisiti o financijskom stanju udruge

17.01.2009. - Subota - Godišnja sjednica
Godišnja sjednica udruge Pojatno Wireless će se održati 15.02.2009. u prostorijama mjesne zajednice (škola) u 20.00h.

Dnevni red:
1. obračun za 2008 godinu
2. planovi/financije za 2009 godinu
3. pojatnowireless.hr stranice
4. limiti/blokade
5. razno

Kako bi imali pravo glasanja, molimo sve članove da uplate članarinu na vrijeme!

10.01.2009. - Subota - Napomena za članarine
Obzirom da od ove godine više ne dobivamo izvješća iz banke o uplatama na račun, molimo sve članove da nam jave da su uplatili članarinu. (jabber ili email: admin@pojatnowireless.hr). Može i putem shoutbox-a na ovoj stranici.
Starije vijesti možete pronaći pod arhivom.
Molimo članove da uplate članarine do kraja prvog mjeseca (31.01.2009).
Idući mjesec će se održati sjednica udruge na kojoj će biti govora o slijedećem:
- financijama/troškovima udruge i članova
- članarinama
- web stranicama/hosting
- limitima za sve koji nisu članovi